Friday, 8 March 2013

SAYS “Get Rewarded for Sharing”



Apa itu says?? “Get Rewarded for Sharing




  • Says ini ialah salah satu kerja sambilan yang korang boleh buat dengan hanya mengiklankan kempen2 says di wall Facebook ataupun Twitter
  • Kalau ada blog boleh share juga di blog. Mana-mana pilihan yang mudah dan boleh pilih iklan mana yang kornag rasa sesuai untuk dikongsi daripada pilihan tawaran kempen-kempen yang ada.





Macam mana nak dapat duit dengan says?

mula2 sekali kena daftar... NANTI.. jgn takut..daftar percuma sahaja x de di kenakan bayaran pun...

klik link nie untuk daftar: http://bit.ly/TKLpWv

1. Kemudian pilih mana-mana kempen dalam list says.
2. Klik kat kempen tu. ( kempen biasa nye ade butang hijau) 
3. Says akan beri satu link untuk dipromosikan.
4. Copy link dan paste link tersebut @ promosi di wall facebook atau tweet di twitter atau boleh juga klik je button share dan tweet yang dah ada kat website says. boleh juga share di group-group yang korang biasa join.


Kalau sesiapa klik iklan tersebut, korang akan dapat RM0.20.

Kira oklah selama ini pun kita memang suka sangat share video lagu, artikel, gambar kat facebook kan

Kira berbaloi jugak sambil on facebook boleh dapat income bila kawan-kawan nak klik tengok. Kalau kawan2 korang join SAYS melalui referral yang anda promote register sini haaa korang akan dibayar RM1. Cukup jek Rm50 terus boleh cash out.

Kan mudah gila nak dapat duit  ............... Siapa nak kasi ye dak?



gambar atas nie..page special...kat page nie lah kite boleh dpt page yang berbayar..
tinggal klik jew mane2 iklan dan share...





ini lah jadi apabila kita dah klik  butang share.... senang kan..tinggal nak letak tajuk dan terus share..


okey yang ini paling best... bile kite promote kat orang..kita akan dapat bayaran.. nak taw berape..RM1.00
byk kan....kalo 5 orang RM5.00..kalo 10 org...dah RM10.00... 





Thursday, 7 March 2013

Keberkesanan pure marine dan cara menyediakan


KESAN SEMASA PENGAMBILAN KOLAGEN RUMPAI LAUT




• 1 – 2 minggu : kulit yang kering dan kusam menjadi semakin licin, lembab dan halus.
• 2 – 3 minggu : garisan kedut halus mula menghilang, liang roma semakin mengecil, kulit menjadi lebih anjal dan gebu
• 3 – 4 minggu : bintik‐bintik hitam, jeragat mula menghilang, kulit menjadi lebih cantik dan berseri

• Selepas 4 minggu : pesakit gout, arthritis, enzema, sendi dan tulang mula sembuh.

GRED AAA WARNA UNGU MERUPAKAN ANTARA PILIHAN UTAMA MASYARAKAT CINA SEJAK SEKIAN LAMANYA DALAM PENYEDIAAN JUADAH SEPERTI SUP.

IA MEMILIKI KANDUNGAN KHASIAT YANG AMAT TINGGI BERBANDING DENGAN RUMPAI GRED AA DAN A… IA TERLEBIH DAHULU DITERNAK DI NEGARA JEPUN SEBAGAI MAKANAN RUJI KAUM PENDUDUK DI SANA….






Rumpai Laut Gred AAA => Ungu / Violet / Coklat



*pengeringan cara angin panas / hotwind

*warna asal / basah segar adalah coklat merah sebelum proses pengeringan

*pertukaran warna adalah berperingkat2 / berfasa


Fasa 2 & 3

*warna permulaan kering adalah ungu sedikit violet akan bertukar sepenuhnya

kepada violet kemerahan dan coklat muda
* umur kesegaran dan warna bertahan dari 1 - 3 bulan atau lebih

Fasa 4 & 5
*warna daripada violet kemerahan dan coklat muda dari fasa 2 & 3 akan
bertukar ke coklat dan coklat gelap
*warna atau peringkat akhir ini dikatakan bahawa ia mempunyai kadar serat yang tinggi
* umur kesegaran dan warna bertahan dari 3 - 4 bulan hingga 1 tahun
Kesimpulannya, rumpai laut kering ini adalah dari spesis yang sama iaitu
eucheuma cottonii / Tambalang red brown. Sistem pengeringan rumpai laut kering
yang terbaik dari segi kebersihan dan kualiti kandungan mineral yang hampir
menyamai asal dalam 80 - 90% dari rumpai laut segar.



Warnanya bertukar dari fasa ke fasa bergantung kepada kering dan lembab cuaca atau suhu persekitaran tempat bilik penyimpanan rumpai laut kering ini.



CARA-CARA MENYEDIAKAN PURE MARINE COLLAGEN GRED AA


KAEDAH PENYEDIAAN A


Cara penggunaan: 

1.Basuh kolagen mentah, ramas2 seperti basuh 5-6 kali

2.rendam kolagen mentah yang telah dibasuh semalaman
3.Buang air rendaman tadi dan basuh sekali lagi 5-6 kali; toskan
4.campur dengan 2.5 liter air kosong ke dalam periuk utk direbus.
5.selepas mendidih biarkan dia sejuk sebelum diletakkan kedalam bekas dan disimpan dalam peti ais (stok untuk 4minggu) -simpan segumpal kolagen mentah yang telah direbus tadi (seperti agar2) dalam bekas ke dalam peti ais utk dijadikan masker. 

Cara pengambilan : 
1.waktu terbaik adalah semasa perut kosong (selepas bangun tidur - sebelum sarapan & sebelum masuk tidur) 
2.ambil air rebusan kolagen dari peti ais (akan menjadi jelly), ambil 3 sudu besar dan masukkan ke dalam gelas - boleh juga dicampurkan dengan sunquick/air buah
3.sebelum minum baca bismillah & selawat

Cara buat masker:
1.cuci muka 2-3 kali supaya pori-pori muka terbuka luas.
2.sapu rata gumpalan kolagen tadi di muka (sangat bagus dibuat setiap hari)
3.biarkan lebih kurang 15minit atau boleh juga dibiarkan semalaman sebelum dicuci.




KAEDAH PENYEDIAAN B

Cara penggunaan: 
1.Basuh kolagen mentah, ramas2 seperti basuh 5-6 kali
2.rendam kolagen mentah yang telah dibasuh semalaman
3.Buang air rendaman tadi dan basuh sekali lagi 5-6 kali; toskan
4.campur dengan 2.5 liter air kosong ke dalam periuk utk direbus.
5.masak dengan api perlahan dalam 30-45 minit. kacau sehingga hancur. boleh juga dicampur dengan gula batu atau ginseng. 
6.biarkan dia sejuk sebelum diletakkan kedalam bekas dan disimpan dalam peti ais.

Cara pengambilan : 

1.waktu terbaik adalah semasa perut kosong (selepas bangun tidur - sebelum sarapan & sebelum masuk tidur) 
2.ambil air rebusan kolagen dari peti ais (akan menjadi jelly), ambil 3 sudu besar dan masukkan ke dalam gelas - lebih elok dimakan begitu saja. 
3.jika masak kolagen tanpa mencampurkan dengan gula batu atau ginseng, boleh juga dijadikan sebagai masker. 


Jika boleh elakkan minum kopi, nescafe; minuman yang tinggi kandungan kafein sebab semua tu boleh menyerap dan buang vitamin C, kolagen dan gluthathione (agen pencerah) dalam badan kita.. 

* Ambil bersama vitamin C untuk kesan yang maksimum & lebih cepat! banyakkan minum air kosong..
**untuk gred AAA tidak sesuai untuk yang ada migrain dan gastrik.. kerana bau yang tinggi dan kandungan antioksida yang tinggi. 




Gred AAAA (Green) - yg terbaek!!
100gm - RM31 (including postage) nationwide


Gred AAA (Purple) Minimum order 200gm
100 gm - RM25 (including postage) nationwide
Purple dikeringkan direct sunlight dan baik utk kesihatan dan kecantikan

Gred AA (Gold)Minimum order 200gm
100gm - RM18 (including postage) nationwide
Gold pula di stim, baik untuk kecantikan


Pure Marine Collagen Asli dari sabah

SELAMAT MENCUBA!!Sila sms/call 0138952165  jika berminat untuk belian retail /borong....

Gred AAAA (Green) - yg terbaek!!
100gm - RM31 (including postage) nationwide


Gred AAA (Purple) Minimum order 200gm
100 gm - RM25 (including postage) nationwide
Purple dikeringkan direct sunlight dan baik utk kesihatan dan kecantikan

Gred AA (Gold)Minimum order 200gm
100gm - RM18 (including postage) nationwide
Gold pula di stim, baik untuk kecantikan





Apa itu rumpai laut?
  •  Sejenis tumbuhan herba yg tumbuh secara terapung di laut. byk terdapat di semporna atau sabah kerana ia sebahagian daripada projek kerajaan malaysia
Apa khasiat rumpai laut?


  • Untuk kecantikan kulit dan kesihatan dalaman, mengurangkan risiko penyakit2 kronik kerana rumpai laut mempunyai byk kandungan mineral yg diperlukan badan manusia.
Tak ada kesan sampingan ker?
  • Penternakan rumpai laut tdk menggunakan apa2 baja atau racun kimia. ia dibiarkan tumbuh sehinggga matang sebelum di pungut. rumpai laut yg dipungut akan dijemur atau stim sehingga kering, kemudian dijual. maka, tiada apa2 campuran bahan kimia,perisa,pengawet atau perwarna tiruan. tiada kesan sampingan
Siapa boleh ambil rumpai laut ni?
  • Lelaki dan perempuan kecuali perempuan baru mengandung atau lepas bersalin dan kanak2 bawah 2thn. bagi kanak2 bawah 10 thn. hadkan pengambilan 1-2 sudu sehari shj.Kenapa rumpai laut berubah warna dan ada kristal putih?-Kristal putih adalah garam laut. akan hilang apabila dicuci. warna rumpai laut berubah berperingkat2 tetapi jgn risau, khasiat tetap sama.

Beza rumpai laut ungu dgn kuning?
  • Rumpai laut ungu lebih banyak khasiat berbanding rumpai laut kuning kerana rumpai laut ungu diproses secara semulajadi. rumpai laut kuning diproses secara stim menyebabkan khasiat berkurangan.
Rumpai laut ungu berbau?
  • Ada sedikit bau tetapi bau akan hilang selepas di cuci atau di rendam
Berapa lama rumpai laut belum dimasak boleh bertahan?
  • Setahun lebih jika tdk bercampur dgn apa2 bahan atau cecair
Berapa byk rumpai laut sekali masak?
  • Terpulang pada penguna. Disini sy bagi sedikit cadangan,
  • utk 50 gram rumpai laut + 1liter air menghasilkan kolagen yg boleh digunakan selama 1-2minggu 
  • utk 100 gram rumpai laut + 2liter air menghasilkan kolagen yg boleh digunakan selama 2-4minggu.
Kalau simpan dlm peti ais sebulan, kolagen siap di masak tk rosak ker?
  • Kolagen siap dimasak anti kulat. tidak rosak tetapi pastikan kolagen ini tdk bercampur dgn bahan makanan yg lain. contohnya gunakan sudu yg bersih semasa scoop kolagen. jika bercampur dgn makanan yg lain, kolagen akan rosak atau basi.
Kolagen rumpai laut yg siap dimasak klu tk simpan dlm peti ais, tak per ke?
  • Mesti simpan dlm peti ais.klu tidak kolagen rumpai laut akan basi atau rosak
Bagaimana rasa rumpai laut?
  • Tawar dan sedikit hanyir. Utk kurangkan hanyir, rendam dgn daun pandan atau masukkan sehelai daun pandan semasa memasak.bole juga rendam dgn asam keping atau tepung gandum.


Tuesday, 5 March 2013

Alasan kenapa anda perlu beli dan gunakan sd11

Anda bila lagi ? Dapatkan segera Alpha Lipid SDII.
Produk Terhebat di Dunia Kini di Malaysia !!

Jom ubah penampilan diri dan tampil lebih YAKIN, SIHAT dan MENARIK.
Jom kurus, sihat & kelihatan menawan bersama Alpha Lipid SDII
Panduan dan tips akan diberikan sepanjang tempoh anda berdiet dgn ALSDII


SOALAN WAJIB UNTUK SD11...
benda nie selalu menjadi pertanyaan kite sebagai pembeli sebab itu saya masukkan di disini... 

kalo ada apa2 yang nak ditanya boleh tinggalkan komen ataw terus sms saya..0138952165.

1 ) Adakah 1 tin Alpha Lipid SDII  cukup untuk seminggu??
Ya, jika diambil mengikut sukatan yang disarankan. Ini kerana syarikat New Image telah menetapkan jumlah gram untuk 1 tin tersebut untuk penggunaan selama 1 minggu.

2) Kenapa SD2 ni terlalu mahal?
Jika di ambil kira dr segi keberkesanan dan produk yang 100% selamat ini, sebenarnya ianya adalah berbaloi berbanding produk penurunan berat badan yang murah tetapi tidak selamat digunakan dan belum tentu produknya memberi kesan yang baik. Saya rasa SD2 adalah pilihan yang tepat.

3) Kena strict diet ke?
Dengan diet SD2 ini, anda xperlu strict diet. Diet la TANPA PERLU BERLAPAR. Apa yang anda tidak boleh makan semasa diet SD2 ni adalah, KARBOHIDRAT , KAFEIN dan BUAH-BUAHAN sahaja. Selain dari itu, anda boleh makan cthnya dr sumber protein, sayur2an, produk kacang soya dsb. Disamping itu, anda perlulah minum air sebanyak 8 gelas sehari utk proses penurunan yang lancar.


4) Boleh ker sd2 ni turun berat badan dgn cepat?
Dengan pengambilan SD2, dianggarkan akan berlaku penurunan sebanyak 2kg-5kg seminggu. Sekiranya anda mengambil SD2 dan mengikut panduan yang diberi, InsyaAllah berat badan anda juga boleh turun dengan lebih cepat. Lagi 1 diingatkan kepada anda yang mengambil SD2 ini tidak terlalu obses dgn menimbang berat badan setiap hari. Ini kerana ada 3 jenis penurunan berat badan ketika berdiet dgn SD2 ini. Pertama, penurunan kg.. Kedua, pengurangan inci, dan yg ketiga, pengurangan kg dan inci. Jadi, anda xperlu risau jika berat anda tidak turun. Kemungkinan berlaku pengurangan inci.

5) Bolehkah pesakit Thyroid mengambil Alpha Lipid SDII?
InsyaAllah boleh kerana ianya mknn semulajadi, malah ianya mempunyai kandungan vitamin dan mineral yang mampu memberikan zat tambahan kepada tubuh badan.

6) Sesuai ker utk pesakit GASTRIK?
Bagi pesakit gastrik tiada masalah untuk mengambil SD2 kerana program ALSD2 adalah diet TANPA PERLU BERLAPAR. Anda tidak boleh skip SARAPAN PAGI, TENGAHARI DAN MALAM. Perlu anda ketahui bhw susu SD2 boleh mEngenyangkan. Cuma diingatkan pd pesakit gastric yg mengambil SD2 ini tidak membiarkan tanpa makan selama 6 jam.. Normally pesakit gastrik adalah mereka2 yg HIGH METABOLISME, jd peluang untuk turun berat badan banyak adalah TINGGI.


7) Adakah ALSD2 selamat untuk semua?
Ya, susu ALSD2 adalah 100% selamat. Secara umumnya, kebanyakan individu yang mengikuti program ALSD2 merasa selesa dengan perubahan positif yang berlaku dalam proses penurunan berat badan.

Namun ada juga yang memerlukan nasihat pakar kesihatan sebelum mengikuti program ini, mereka terdiri daripada :
• Ibu mengandung & menyusukan anak

• Individu yang mempunyai tahap kesihatan yang serius, khususnya penghidap kencing manis yang  bergantung kepada insulin, hati, buah pinggang atau neurologikal
• Individu yang berumur dibawah 18 tahun
• Individu yang alah terhadap soya

8) Apa itu Ketostik ? Kenapa perlu diuji dgn ketostik??
Ketostik adalah URINE TEST - test air kencing utk tentukan sama ada pembakaran lemak berlaku ke tidak slps 3 hari pengambilan SD2. Ini penting bg menentukan anda berada dalam garis panduan diet yg betul samada berlaku pembakaran lemak atau sebaliknya. (blh pm sy utk info lanjut tentang ketostik)

9) Adakah berat badan akan kembali naik selepas berhenti mengambil Alpha Lipid SDII??
Kami syorkan kepada anda utk mengikuti program diet kami selama sebulan bg mendapat kesan yang optimum dimana selepas pembakaran lemak berlaku, kalori dlm badan ditukar menjadi otot. Pada masa ini apabila kita menghentikan pengambilan alsd2 pun berat kita akan tetap ‘maintain’.


Dibawah saya sertakan gambar2 testimonial pembeli dan pengguna sd11



kat atas nie.. seorang ibu pun boleh turun kan berat badan kenapa tidak kite.... 


yang  nie rase nye semua kenal kan.. rase nye rata2 wanita di dunia nie sentiasa ingin cantik dan bergaya... 
tak salah kire nye kite cuba dan berusaha untuk kurus dan cantik seperti mereka...







akak nie kehilangan 20kg.... daripada 68kg.. 








Berdiet Tanpa Berlapar SD11











SATU2 NYA PRODUK TANPA PERLU BERLAPAR!!!! RASA YANG SANGAT BEST.........X PERCAYA JOM CUBA JADI HAKIM SENDIRI!!


Slim diet 2 adalah produk pelangsingan badan yang terkenal di New Zealand dan kini baru dipasarkan di Malaysia. Program yang berdasarkan kepada penyimpanan protein dan diet ketogenik ini adalah hasil kajian sekumpulan ahli perubatan dari Harvard Medical University ( Dr.George Cahill and Dr. George Blackburn). Hasil dari kajian ini, syarikat NZ New Image Asia Sdn.Bhd yang juga pengeluar produk Colostrum Alpha Lipid Lifeline telah menghasilkan produk Slim Diet 2 yang mampu menggegarkan pasaran di Malaysia. Jangan terkejut jika dikatakan di New Zealand rekod tertinggi penurunan berat badan adalah 64 kg dalam tempoh sebulan.


Jadi Apakah Kelebihan Menjalani Program Slim Diet 2

Ianya adalah selamat kerana ia berasaskan protein soya dan zat-zat pemakanan yang seimbang. Tidak mengandungi segala jenis dadah yang berbahaya dan ianya adalah produk di bawah kajian pakar-pakar perubatan.

Ianya adalah berkesan. Kita merasa kenyang walaupun proses penurunan berat badan masih berterusan. Ia juga tidak menimbulkan kesan kulit kendur dan berkedut selepas penurunan. Penurunan purata 1 minggu adalah 3kg jika setia pada program tanpa perlu berlapar.

Program Slim Diet 2 juga adalah lebih menjimatkan jika dibandingkan dengan program-program yang lain yang beasaskan latihan fizikal dan kawalan kalori. Maksudnya disini adalah kos perkg bagi penurunan berat badan adalah lebih murah.

Slim Diet 2 juga menyebabkan proses nyahtoksik dan pembersihan sistem badan secara semulajadi. Tidak perlu ubat tambahan untuk proses ini. Cukup dengan meminum air yang banyak.

Yang penting sekali, kita boleh mencapai penurunan berat badan yang maksimum dalam masa yang singkat dan kemungkinan penambahan balik berat badan atau ‘yo-yo effect’ dapat dikurangkan















Tiada peraturan rumit untuk dituruti ketika mengambil SDII. Cara makan SDII amat mudah seperti berikut:-

1. Campurkan 2 skop SDII kedalam lebih kurang satu gelas (200 – 250 ml) air sejuk, kacau atau goncang sehingga larut didalam gelas atau shaker dan minum.

2. Minum sebanyak 4 kali sehari diselang-selikan dengan waktu sarapan pagi, makan tengah hari dan makan malam. Contohnya begini; Bangun waktu pagi kita minum SDII (1), lepas itu kita sarapan pagi. Sebelum makan tengah hari ambil SDII (2) kali kedua dan kemudian makan tengahari seperti biasa. Sebelum makan malam kita boleh mengambil SDII (3) sekali lagi dan makan malam seperti biasa. Kali keempat (4) boleh ambil SDII waktu minum petang atau sebelum tidur. Semuanya 4 kali sehari dan boleh disesuaikan mengikut program harian kita supaya kita tidak berlapar dan perut sentiasa kenyang.

3. Boleh mengambil SDII ketika sebelum atau selepas makan.

4. Sekiranya anda berpuasa, masih perlu mengambil SDII sebanyak 4 kali sehari dengan jadual yang bersesuaian ketika berpuasa.

4. Pada waktu sarapan, makan tengahhari dan makan malam pula jangan mengambil makanan berkabohidrat dan bergula termasuk air yang manis serta berkafein dan juga buah-buahan. Makan lauk-lauk sahaja.

5. Boleh memakan sayuran-sayuran hijau dan juga tomato.

6. Minum air sekurang-kurangnya 2 liter sehari atau lebih lagi. Lagi banyak minum lagi baik.







Pengambilan buah-buahan adalah TIDAK DIBENARKAN


semasa menjalani program ini kerana kandungan fruktosa dalam buah-buahan adalah terlalu tinggi. Dalam program ini, kadar karbohidrat harian yang perlu diambil hanyalah antara 20 – 35 gram. Selain itu anda dinasihatkan minum 8 gelas sehari untuk menggantikan terus-menerus cairan di dalam tubuh.

KENAPAKAH BUAH-BUAHAN TIDAK DIBENARKAN SEPANJANG PLAN DIET SDII DI JALANKAN ?

Ketika dalam menjalani program diet penurunan berat badan SDII ini, pengambilan karbohidrat harian ini SEHARUSNYA di antara 20g hingga 35g sahaja. Buah-buahan pula mengandungi kandungan karbohidrat yang teramat tinggi dan sememangnya tidak sesuai bagi program ini. Bandingkan jadual dibawah:

Bagi memberi kesan yang lebih maksimum anda disarankan mengurangkan diet karbohidrat, berlemak dan menambahkan diet protein. Apabila badan kita kurang sumber-sumber2 ini, maka dengan semulajadinya pembakaran lemak yang disimpan dibadan kita akan dibakar oleh metabolisme badan. Kita juga memerlukan protein yang cukup untuk menggantikan sel-sel yang telah mati. SDII akan bertindak sebagai catalyst atau penggalak pengurangan berat badan secara semulajadi dan ianya terbukti berkesan dan selamat.

Saranan saya disini, produk pelangsingan di pasaran memang terlalu banyak membuatkan kita selalu keliru dan rata-rata ingin kesan yang cepat. Yang penting adalah anda perlu bijak memilih dan pilihan anda haruslah yang selamat dan tidak memberi kesan sampingan.


boleh order dengan saya....
Price: WM RM180 / EM RM192 ( x ade kos penghantaran di kenakan...)
sms/ call ke : 0138952165